Home > > Spelling… Een sterk punt van ons agentschap dat niet uit het oog mag worden verloren

quisommesnous

Spelling… Een sterk punt van ons agentschap dat niet uit het oog mag worden verloren

Het valt niet te ontkennen dat er steeds meer spellingsfouten worden gemaakt. Joost mag weten waarom.
Zoals wordt beschreven in de krant Le Soir van 7 september 2011, beginnen de bedrijven zich hierover stilaan meer zorgen te maken. Spellingsfouten kunnen hen immers duur te staan komen.

Ten eerste kan het een impact hebben op het merkimago. U zou toch ook niet in een 3-sterrenrestaurant gaan eten waar de menukaart vol fouten staat. Een fout is een fout. Ook als het een spellingsfout is, wordt dit afgestraft door de lezer! De online verkoopssites hebben het erover… een fout verlaagt het vertrouwen van het publiek in het verkochte product en de verkoper!

Naast de schade die het toebrengt aan het merkimago, zijn er ook nog de herdruk- en rechtzettingskosten…
Alles samen zou dit de bedrijven enkele miljoenen euro kunnen kosten.

Er is echter nog een fout die erg duur kan zijn: een vergissing, een vergetelheid, een klein detail waardoor de reclameactie niet het gewenste effect kan bereiken!
Een advertentie met een fout webadres of een verkeerd telefoonnummer, een onduidelijke tekst waardoor het verzoek van de potentiële klant niet kan worden ingewilligd, een foute prijs of beschrijving, enz. Het zijn stuk voor stuk voorbeelden die het resultaat van een actie teniet kunnen doen.

Bij Ad-sys wordt elk document nagelezen door een derde persoon die een dubbele functie vervult:
• het document een eerste keer nalezen om de logica ervan te controleren. Hierbij moet deze persoon zich dus in de plaats van de doorsnee lezer stellen.
• het document een tweede keer nalezen om de spelling te controleren en na te gaan of de informatie in de advertentie, de radiospot of op het internet correct is.

Een dubbele controle die de betrouwbaarheid van ons bedrijf al 20 jaar lang waarborgt… en die wij te danken hebben aan Nathalie Maquet, die wij een veelbelovende toekomst verzekeren! Zonder fout!


< Revenir à la liste des news